søndag 30. januar 2011

Knekkebrød og Proteinbrød

Knekkebrød.
3egg
1sp.matolje
300gr. nøtter/mandler
1 dl. linfrø
1dl. solsikkefrø
1dl. seaamfrø
2.dl.havrekli
1 ts. salt
Pisk egg og olje lett saman. Knus eller grovmal nøttene. Bland alt det tørre i bakebollen, tilsett eggene. Dette skal være ei "blaut" røre som skal smørast ut over steikeplata. Bruk bakepapir. Blir den for tørr, tilsett litt vann. Blir den for blaut, tilsett meir havrekli. Fordel på 2 bakebrett.
Steikes på 180gr. i 10 min. midt i ovnen. Ta ut brette, rut opp til knekkebrød med pizzarulla. Inn i ovnen att i 30 min. Legges så på rist, inn i avslått ovn med døra på gløtt i 30 minutter.
Eg brukar det eg har av nøtter og mandler... rester er greit å bruke, spesielt no etter jul.
:-))))))
Proteinbrød.
16 egg
6 dl. kesam (eller nøytral yoghurt)
6 ts. bakepulver
180 gr. solsikkefrø
200 gr. sesamfrø
16 sps. linfrø
240 gr. knuskakli eller havrekli
6 sps. matolje
2 ts. salt
Pisk egg og olje lett saman. Tilsett alt det tørre. Fordeles i 2 brødformer, bruk bakepapir. Steikes på 180 gr. nederst i ovn i ca. 55 min..
Denne røra skal også være ganske bløt.
Her kan ein bruke kruskakli eller havrekli, eller ein blanding.
Her er jo mykje egg, og blir dyre brød. Eg deler brøda i 3 deler og legg i frysen.
:-)))))
Lykke til !

1 kommentar:

♥ Gamleheksa ♥ sa...

Her skal det bakes. Tusen takk!!!