fredag 9. januar 2009

Nåleputer.

Eit knippe nåleputer, alle like spesielle. Sjølv om eg helst har knappenåler i ein liten boks, så har eg tatt vare på desse. Dei elste har for lengst nådd alderen for antikviteter..Denne blei laga på juleverskste i 1990. Eg meiner å huske at det var minstemann som med litt hjelp stod bak produksjonen. Han var då nesten 8 år, og trivdes med symaskina.


Denne er det i hvertfall minstemann som har laga. Det var på Gjøvik, juleverksted hos ein nabo. Og mamma som hadde vert på jobb i havet fikk den i julegave. Året var 1988, og guten var ikkje fylt 6 år.


ca. 1985. Eg skulle hjelpe ein nabo med noko syarbeid. Ho var nok litt oppgitt over alle nålene i ein blikkboks. Så då kom denne i hus. Den heiter Elin..


Vinteren 1969 flytte eg til Bergen, og bodde der i nesten 3 år. Då fikk eg denne av ei veninne, men kjenner ikkje meir til opphavet. Den er hekla som ein hatt, fylt med bomull og kjempesøt. Legg merke til lommen for å putte fingerbøla i. Fingerbøla er i sølv (den vart ikkje pussa til jul...), og den fikk eg til konfirmasjonen i 1967.Denne er også frå den tida eg bodde i Bergen, og er den eg fikk aller først. Bakstykket er papp, trekt med gammaldags hyllepapir. Så ein ny papp, fyll med eit eller anna, og trekt med bommullstoff. I alle hjørna er det stukke inn knappenåler med litt store hovud og trekt vanlig bomullsgarn rundt.
Ei eldre dame gikk på dørene i blokka og selde desse... Ho hadde kansje ikkje så mykje og hjelpe seg med, kven veit... Det var trange tider då også.
Noko artige minner er det ihvertfall blitt...7 kommentarer:

♥ Gamleheksa ♥ sa...

Så artige nåleputer du har tatt vare på. Jeg skjønner at ikke alt ble kastet da du var på flyttefot.

Tenk, fingerbøl i konfirmasjonsgave, det hadde nok dagens konfirmanter satt pris på å få, hehe!

God helg!

Anne-Berit sa...

Det var litt av ei samling med nålputer,alle med en liten historie bak seg.Koselig.
Ha ei fin helg.Klem fra meg!

Anonym sa...

Det var koselig å lese om nåleputene dine. Og så moro at du har tatt vare på dem. Du er kanskje en "samler" slik som meg. Ingen ting skal kastes i mitt hus....

Lena sa...

Å for en herlig samling nåleputer!! Det er gøy med slike små minner og flott at du ta vare på de:-) Ha en fortsatt god helg! Klem

chocolatehead sa...

Så koselige minner :)

Ønsker deg en fortsatt fin helg!

♥ Gamleheksa ♥ sa...

God søndag ettermiddag.

Jeg har no til deg på bloggen min...

Turid sa...

Flotte nåleputer, alle med ei god historie.
Den konfirmasjons gava var søt, hvorfor har velstanden vår gjordt det slik at noen ikke har råd til å ha konfirmasjon ? Det er jo vi såkalt voksne som legg lista høyere og høyere for hvor fasjonabelt alt skal være, og aller helst overgå naboen...
Bare noen tanker som datt inn etter å ha lest innlegget ditt- tror dagens ungdom mister mye ...
Ha ei god uke!