tirsdag 23. desember 2008

Du grønne glitrende tre....

Jul i havet kan gi mange utfordringer, og overraskelser. På søndag blei 5 juletre pynta, i tillegg til mykje anna glitter og stas som skulle på plass. Den første forsendelsen med friske blomster som kom her på lørdag, såg ut som dei hadde seilt rundt på dei 7 hav i lenger tid. Dei hadde opplevd både tørke og kulde. Dei fleste kom alikevell på bordene lørdags kveld, og får delta i jula så lenge dei orker... Nå er blomster-oppsatsane kom også, med mindre og koseligare reiserute.

Inne ved stammen på den store flott edelgrana blei det funnet et velbrukt reir. Både unger og fuglelus hadde forlatt heimen. Vi syntes dette var så spesielt, at det måtte vi ta vare på. Så i tillegg til all anna pynt, har nå dette treet fått 3 hardkokte hønseegg. Det var det beste vi kunne klare...

Sjølv reiser eg heim 2.juledag, til litt forsinka julefeiring. Slik er det, og vil alltid bli, for oss som har jobbar der einkvan alltid må vere tilstede.
Skulle så gjerne ha vert innom bloggen til kvar enkelt av dere der ute, men tida strekk ikkje alltid til. Får ta ein "kikk innom runde" når eg er komt heim i godstolen...
Vil sende dere alle ei julehelsing med nokre ord som ei ung jente sendte mor si i Nordsjøen. Det kunne nok ha vert skrevet av hvilken som helst ungdom, til ei mor eller ein far som ikkje er heime denne eine spesielle kvelden.
Hei mamma...
Nå blei du vel overraska. Eg tenkte eg skulle sende deg ein julehelsing så du kan kose deg med der ute i havet. Og nå håpar eg at du blir glad, for det er jo det jula handlar om. Ja, for det er den tida igjenn. Tida for julepynt og innkjøp av julegaver, tida man skal være glad og munter og berre vente og forbrede seg på den 24. Julafta...
Dette er ei lita gave, ikkje berre til deg mamma, men til alle i nordsjøen og alle på land. Eg har jo fortalt deg det før, om korleis det er å mangle nokon på julafta. Om korleis det er med ein tom stol der det skulle sitte nokon.
Men hvis det er nokon som leser dette, som som har nokon dei er glad i som skal være vekke i jula for første gong: det går greit. Det er selfølgelig kjipt, men det går greit.
Og mamma, vi er her alle vi, og ventar.....god jul frå jenta di.6 kommentarer:

Anne-Berit sa...

Fint julebrev.Håper du får ei fin jul der ute på plattformen.Og så må du være velkommen på land igjen annendagen.Varm juleklem fra meg!

Anonym sa...

Ja, det går faktisk greitt.. Sjølv om det er kjipt :)
Ha ein superduper fin dag!! Og ring når du er komt på lugaren..

Klem!!!

Anonym sa...

Ps: julekonserten i kirka var fantastisk!!

Lena sa...

Så fint julebrev, fikk tårer i øynene her jeg sitter jeg. Faktisk er jeg alene selv i kveld, barna dro nettopp ut døra, de skal være hos pappa'n sin i år. Men det skal gå greit det, jeg er god på å kose meg alene:o) Ønsker deg en god jul, selv om du er på jobb!! Klem fra Lena

♥ Gamleheksa ♥ sa...

Ønsker deg Velkommen hjem! Nå kan du legge bein høyt og kose deg. Ha noen fine dager sammen med venner og familie!

Turid sa...

Andre dagen har passert for lengst, så du er vel på land nåØnsker deg ei god tid lag med familien.Ha ei fin romjuls tid lag med alle du er glad i.