søndag 10. januar 2010

Sokkar, lestar, lobbar......

Kjært barn har mange navn. Slik også her.. Dette er sokkar til stor og små, av restegarn frå heimen, og litt i "tølene" til mor. Det hender eg ryddar (les: rotar) hos ho også.

Dette er produksjonen frå utreisa til jobben i Nyttårshelga, litt på hotellovernatting, og resten etter at eg kom ombord. Og ofte er det slik at sokkar får ein aldri nok av.
Derfor har eg gjort meg nokre tankar om sokkar, kansje eg er både sprø og gal...
Men det passar meg godt, så lenge tanken er god.
Den 7.april reiser eg frå Ålesund med Hurtigruta, opp til Kirkenes og tilbake til Florø. Ei veninne skal være med, også mor hennar, og mor mi. På slike turar skal ein sjå, og oppleve. Men inn i mellom er det greit å rasle litt med strikkepinnane. Og eg vil strikke sokkar til kvinnene i Albania. Liv har tidligare, og vil fortsette å fortelle om desse kvinnene, som så sårt treng gode varme sokkar. Eg har snakka med henne om tankane mine, og fikk god respons..
Tenk om vi kunne hatt strikketur på Hurtigruta. Om andre strikkeglade damer kunne ha vert med lengre, eller kortare turar. Nokon ville kansje berre komme ombord under landligge, ta ein kaffikopp og helse på, og kansje ha med litt restegarn...
Eg veit tanken er sprø, men eg likar litt slike sprøe ting....
Om eg verkelig fikk dette til, så kunne eg sende dagbok kvar dag og fortelle om strikkelivet ombord. Litt opplysningar om vær og vind, og kva havn vi har besøkt, og skal besøke..
Då har eg berre ei lita bøn, slik seint ein søndagskveld.
Kunne alle som er innom spre budskapet på bloggen sin, og oppfordre sine bloggvenner til å spre nyheiten vidare..
Ha ein fin søndagskveld.


9 kommentarer:

♥ Gamleheksa ♥ sa...

Om jeg nok ikke kommer ombord på Hurtigruta, så skal jeg strikke med dere i tankene. Lover å lage innlegg om dette. Synes det hørtes artig ut.
PS. Er SVÆRT misunnelig på den turen, gitt.

Turid sa...

Dette skulle æ svært gjerne ha vært med på -både strikketuren og veldedighets tanken- kjempe god ide begge deler.
Sikker på at det er mange som kommer til å kontakte dere.
Du må annonsere hvilke havner dere kommer til påfølgende dager , så kommer sikkert noen å hilser på i hvertfall.
Stadig like imponert over ditt høye produksjons nivå- nærmest på linje med oljeproduksjon..he he.

♥ Gamleheksa ♥ sa...

Får bare beskjed om at bloggen til Liv ikke eksisterer når jeg prøver å klikke inn på linken din. Tenkte bare å si fra. Sitter her og skal lage innlegg om ideen din nå :)

Maret sa...

Funker hos Liv no, hadde mista ein bokstav i kampens hete...

Hobbygåsa sa...

Så god idè - dette blir helt sikkert kjempekoselig!

Strikkebesta sa...

Hei, artig med denne "sprøe" idéen din:)Gamleheksa har skrive om han på bloggen sin, og eg skal lenkje til bloggen din hos meg. Sidan eg bur i nærlaeiken av Ålesund, kan eg kanskje til og med ta turen og helse på "ved reisens start" og ha med eit par ferdige lestar og noko tråd.

Lena sa...

"Sprøe" ideer er jeg tilhenger av, og dette høres jo morsomt ut! Flotte lester (jeg sier lester, er nordlending i sjel og sinn) du strikker, selv går jeg i lester året rundt:-)

Velkommen til min kreative verden sa...

For en flott tur og glede seg til. Både strikking og tur: ) Flott å følge med på alle strikkeprosjektene dine.

Liv sa...

Det er en kjempeide du har fått, dette her. Jeg gleder meg til å høre fra turen, og se resultatene. Jeg tenker det blir resultater i form av sokker fra deg og ditt reisefølge. Men jeg tror også at flere strikkedamer kommer til slenge seg med. Dette er et flott stunt!