tirsdag 12. mai 2009

Å-huffa meg, å-huffa meg, kva er det som har hendt...

Det er 3 år sidan bunaden har vert på kroppen, og noko har skjedd i dei åra.... Her var gode råd dyre, som det heiter i ordtaket. Og her vart dei nok dobbelt så dyre.Full fart til Husfliden etter meir sølv, og så søke hjelp hos dei proffe. Dette har eg ikkje gjort før, men det var slett ikkje vanskelig, så neste gang skal eg ordne det sjølv. Og då skal belte syast inn att, heilt sikkert... Takk for hjelpa, Anne-K.

No heng bunaden her klar til bruk, med nystrøka skjorte og alt på plass. Veirgudane har lova Vestlandet flott sol til den 17. og det er nok best. Bunads-capen er merkelig trang i halsen...

5 kommentarer:

Tovepia sa...

Ja dette er "svenneprøven" hvert år;) jeg har ikke brukt min heller på noen år, og det blir heller ikke i år....Flott bunad du har,da, jeg har sørtrønder, og den er ikke blant de vakreste, men det er stas å ha den på. Ha en god dag!

♥ Gamleheksa ♥ sa...

Så flott bunad. Det er sikkert flyttinga til nytt skap som har fått den til å krympe;)

Nabojenta på tre år påsto hardnakket at hun hadde ikke vokst i vinter, det var OleBrum-blinke-joggeskoene som hadde blitt for små mens de sto i skapet. En god ting å lære fra ung alder.

Ha en flott 17.mai i flott vær. Mener å ha lest på bloggen at det er flere grunner til å feire den dagen, så vi sier HURRA for Norge og de som har bursdag.

Wenche sa...

Det er det store spørsmålet kvart år: passar bundaden i år??:) Så flott belte du hadde på bunaden din. Er det sunnfjordbunad du har? Livet likna, men vart litt usikker når eg såg belte:)

Wenche sa...

Takk for oppklaringa:) Eg er nok ganske tradisjonell når det gjeld bunad, så difor har ikkje eg forkle og belte. Det var nok derfor eg ikkje kjente heilt igjen belte. Ha ein flott 17. mai. Vi satsar på at vermeldingane går inn med fint ver, og ikkje så kald vind:)

Eva sa...

Så bra det ordnet seg! Ha en fin dag i morgen! :)