onsdag 27. mai 2009

Gammalt og nytt...

På besøk i Bokbyen fant eg desse to bøkene, som eg berre måtte kjøpe. Dei er trykt i 1944 og -51. Sjølv om ikkje alt er like aktuelt i dag, er det alikevel morsomt å lese. Og skulle nokon ynskje oppskrift på strikka damebind, eller heimesydd brystholder, så ordner eg det...
Mandag var eg på dagstur til Bergen. Reisa dit med båt er nett lang nok til å hekle eit par gryteklutar. Tar du ein kaffikopp og "høneblund" etterpå, ja då blir du slett ikkje ferdig.

På den flotte turen østom fjella blei det også hekla gryteklutar. Reisehandarbeid, kjekt å ha i veska, og kjekt å gi bort. No vart det ikkje store stunda til å susle med slikt, det var så mykje anna som var kjekkare...


7 kommentarer:

♥ Gamleheksa ♥ sa...

Flotte bøker og grytekluter. Jeg er glad enkelte ting er å få kjøpt i dag, så jeg slipper å lage ALT sjøl, hehe.

Wenche sa...

Kjekt at du fann nokre bokskattar i Fjærland. Greit å få nokre nye eller gamle idear:)

kjekt med ein tur til Bergen. Håpar du hadde det koseleg.

Tovepia sa...

Nydelige grytekluter! Godt å ha noe håndarbeid på turer, bare man slipper å se ned så alt for mye;) Ha en god dag!

Sologbolig sa...

Kjekt med slike gamle bøker. Eg har ei bok med gamle strikkeoppskrifter, stilige innsvinga jakker bl.a. Eg syns du skal prøva å sy den bh'en! Hehe! Nydelige gryteklutar du har laga. Ha ein fin kveld.

Laila Kristin sa...

Fine gryteklutar! Eg har akkurat lært meg sjølv å hekle *stolt*. Fann ei side på nettet som kunne lære meg kunsten, så nå går det i oldemorsruter:)

Turid sa...

Morsomt med gamle bøker- skulle gjerne stte oppskrifta på de to nevnte ting du spurte om det var noen som trengte opp skrift på- en dag viser du det kanskje frem....?
Ha ei flott pinsehelg!!

STRIKKEMOR(O) sa...

Artige bøker du har kjøpt! Fine gryteklutar du har hekla også. Likte fargane!