mandag 2. mars 2009

Hurra for mor

som fyller 81 år i dag. Ikkje like kjapp til beins som ho eingong var, men broderinåler,strikkepinnar og heklekroken har ho framleis kontrollen over. Til stor glede for oss andre i familien. Broderte løparar og dukar er nesten standard jule/bursdagsgaver. Med 11 barnebarn, dei fleste med samboere, og 9 oldebarn er sokkeproduksjonen stor. Her har alle fått eit par til jul i alle år, og kjem vi innom og muligens er litt kald på beina, er det fram med sekken og leite opp noko passande.

Mor lærte å strikke av sin far i 5-6 årsalderen. Min datter lærte det av farmor, og har ein pappa som hjelpte til om nødvendig. Sjølv kan eg hukse at eg satt på loftet med fars gamle tante og lærte kunsten. Ho var streng, men veldig tolmodig. Dette var før eg byrja på skulen.

Til 80-årsdagen fikk mor av alle sine etterkommarer tur til Bergen med Hurtigruta, og nokre dagar på hotell. Strikketøyet er med......

8 kommentarer:

Tovepia sa...

Så trivelig! Er det ikke flott at disse tradisjonene føres videre? jeg skal ihverfall gjøre mitt til at barnebarn lærer å strikke:) Ha en riktig god dag!

Hilde C. sa...

Man kan trygt kalle dere "Den Store Håndarbeidsfamilien" :-)
Det er et veldig flott banner du har fått øverst i bloggen din.

♥ Gamleheksa ♥ sa...

Gratulerer med mor! Jeg ser jo at strikkegenet er ganske dominant i familien.

Jeg hadde forresten med min mor i garnbutikken i dag. Ikke så ofte hun kommer seg dit, men lagret hjemme holder en god stund. Det var som å sleppe laus en unge i gotteributikken, gitt. Vi koste oss fælt og far ventet ganske tålmodig, men det var nok fordi jeg var der hehe. "Fars lille jente" har bedre tak i tålmodigheten hans enn kjærringa gjennom 47 år.

Turid sa...

Gratulerer med dagen til din mor- så hærlig med en så flott felles interesse som strikking er- morsomt at din mor lærte å strikke av sin far...å heldig er hun som har fått hurtigrute tur.
Ha en flott dag.

Fru Rønne sa...

Til lykke med din mor. Det er fantastisk, når historier og færdigheder bliver overleveret fra slægtled til slægtled. Det huskes på en helt anden måde.

Anonym sa...

Ei fantastisk flott Lady:)
Det sies at noen er født med ski på beina,men jammen er enkelte født med strikkepinner i hendene også.
Ha en fin tirsdag!

Anonym sa...

Det er no ikkje ALLE som får sokker til jul... Nokre får beskjed om å strikke dei sjølv ;)

Maret sa...

Bea....
Du har så rett, men så er du også den einaste....