tirsdag 31. august 2010

Berlin - Spreewald

Postbudet kjem...

På båttur i smale pramer...

Idyllisk landskap, og vakre hager...


Sjølv i regn, blir ein glad og fornøgd i dette eventyrlandskapet...Vel heime att frå Tyskland, er det tid for å dele bilder og inntrykk. Berlin er ein storby som i dag er vanlig å besøke, og dei fleste som er der har vert innom bysightseeing og alle serverdigheitane. Likeså romantiske kafeer og digre varehus... For meg var alt dette nytt og spennande, og har ikkje du vert der enno, prøv å ta turen. Du vil ikkje angre.


Det som for meg var ukjent, var Spreewald. Vi kom til småbyen Lubbenau, der turen på kanalane starta. Smale pramer, Kahne, som blir staka framover på kanalane inn i sorberenes rike. Sorberene er eit vestslavisk folk som har beholt sitt eige språk og kultur. Desse fiskerike kanalane var stort sett berre 1-2m djupe, og hadde ingen form for forurensing. Her kan man leige feriehus, ta turen over til naboen, handle på hjørnet. Ja, stort sett kan ein leve eit normalt liv, berre ein har ei prame å ta seg fram med.


Er du først komt til Tyskland, må du prøve å få med deg dette...2 kommentarer:

Sologbolig sa...

Ja, Tyskland er eit fantastisk land å feriere i, så variert og så mye å by på ( fra storby,til koselige småbyar, til alpelandskap, til nydelige strender, til kanalar, til vindistrikt) og eg ser at du har kosa deg. Vi var også i berlin i sommar, ein stor forandring frå 1999 då heile Berlin var som ein stor byggeplass pga murens fall. Vi var ein tur i nordøst også og opplevde dei mest fantastiske strender og koselige småbyar. Ha ei fin veke. Klem.

♥ Gamleheksa ♥ sa...

Åh, så koselig det ser ut!

Det var nok ikke fryser du så på det bildet fra -70tallsbadet, men halvautomat vaskemaskin. Nokså tungvinte greier, men en revolusjon da vil jeg tro ;)

Ha en fin dag!