mandag 14. juni 2010

Svanhild

Er ei seglskute på over 100 år. I nyare tid er den nok mest kjend for jordomseilinga midt på -80 talet. Sist helg mønstra 25 små og store ved hamna i Florø. Turen gikk til Skjerjehamn, i lett overskya, og nordavindskuling.Litt lettare forvirring når manskap skal få skuta klar, og dei vaksne skal telje born/borneborn.Etter kvart roar ting seg, og dei små blir aktivisert. Å bitte skikkelige skipsknutar er greit å kunne...

Så blir seila heist og vil legg kursen sørover... 5t. tek turen..Litt mat må ein ha. Her er det pølse og lompe, eller reker... Godt var det.


Ved ankomst Skjerjehavn sto sjølvaste gamlekongen og helste oss velkommen.Dette er stadens butikk. Her har ein prøvd å bevare det gamle, men også å sjå framover. Her kunne ein kjøpe kandissukker i snipp-pose, eller vin til maten.

Den gamle sveitservillaen er blitt eit sjarmerandes hotell. Pakkhuset frå 1898 er resturert til moderne ferieleiligheiter og festsal. Festsalen er langt frå moderne, men gammal og koselig slik ei sjøbu bør være..

Lørdags kveld var det grillparty på kaia. Søndags-frukost av enklaste sort, ordna vi sjølve i byssa ombord. Lunch før avgang blei servert i Pakkhuset. Nydelig kylling m/tilbehør. Enkelte fikk fersk sjølvfiska torsk.


Så bar det nordover att, i same nordavindskulingen. Men no skein sola.....

5 kommentarer:

♥ Gamleheksa ♥ sa...

For en opplevelse!!!

Turid sa...

Flott tur!
Og flott seilskute.
Vi så Svanhild på kaien i Florø i fjor sommer, og så modellen på vestkystmuseet! Mannen kjøpte en båthue med "Svanhild" på...kanskje vi må kalle robåten vår Svanhild. Hihi!
Klem Turid:)

http://tofo-tofo.blogspot.com/2009/07/sommer-og-sol-fallera.html

Hilde C. sa...

Hørtes ut som en kjempeflott tur! :-)

Jorunn Pedersen sa...

Flotte bilder, og en flott skute!

♥ Gamleheksa ♥ sa...

Sendte deg en e-post nå. Gleder meg.