lørdag 29. november 2008

1.søndag i advendt.

Har sikkert sakt det før, her hos meg starta forbredelsane ikkje før 1.søndag i advendt. Nissane var først ut av skapet, her sit dei øverst oppe og overvakjer at alt går rikig føre seg og alt kjem på rett plass. Vanskeleg nok, sidan dette er første jula her...

Litt raude blomar skapar alltid førjulsstemning. Slik her og...

Gjesterommet er rydda, om nokon skulle trenge ei seng i romjula. Med mindre plass har ikkje mor eiget syrom lenger, men har laga ein liten og praktisk krok i enden av bokhylla.


Trådnøster og stoffbitar pent på plass i korger, og ute av synet, enno.....


Juleporselenet har flytta frå nederste stueskapet, til kjøkkenet. Har både middag og kaffi service og det er i bruk fra no av og til 2 nyttårsdag.


Med gensaren går det framover, i nett passe tempo. Den skal ha mønster på ryggen og framme på brystet. Det kan syast på til slutt, eller strikkast fram og tilbake. Er ikkje sikker på kva som er å foretrekke her, har nokon strikka denne før, og har eit godt forslag...
Ha ei fin helg, alle bloggvener....

5 kommentarer:

Sologbolig sa...

Hei, eg har strikka denne gensaren i fjor og eg strikka mønsteret på både framme og bak. Det gjekk heilt fint. Ha ein fin søndag !

Lena sa...

Så koselig med nissene som sitter på toppen og har god utsikt:-) Og nå kom jeg på at jeg ønsker meg juleservise, det hadde vært koselig å tatt fram nå! Får sette det på ønskelista.. Her har jeg ikke fått fram noen nisser ennå, men lilla duk, advent-stake og advent-stjerner er på plass:o) Ha en fin advent-søndag!

Anne-Berit sa...

Her er det blitt julestemning ser jeg,så søte nisser oppå hylla der.Jeg er ikke kommet til nissene ennå,har bare hengt opp stjerner og satt fram adventstake,og pynta litt med lys og sånt i stua.Blir mer dag for dag her nå.
Ha ei fin adventstid:o)

Bai sa...

Så flink du har vore til å rydde. Eg har begynt å forberede adventsstemninga her og, men det tar tydelegvis tid.

Hilde C. sa...

Jeg la merke til den kjekke oppbevaringsmetoden for sneller du har ved siden av symaskinen. Kanskje jeg må finne fra hammeren? Det er flotte nisser du har :-)