lørdag 8. mars 2008

Grønt og varmt.....

Så er jakka ferdig, og farmors dokke får vere fotomodell på badet. Denne er strikka i i str. 9-12 mnd. babyull, og burde vere perfekt for barnet som er venta til sommaren. Dei brukar vere robuste og kraftige i den delen av slekta.
Knappane, som eg ikkje fikk noko godt nærbilde av, er svært gamle og av glass. Har samla på knappar i mange år, og desse passa heilt perfekt.

For å "piffe" den opp litt, og bryte litt i den mørke grønnfargen, blei det sokkar, vottar i ein lysare grønn. Denne fargen likar eg veldig godt, men den er vistnokk gått ut av produksjon. Den som no er komt var nærmast neon-grønn, og fall ikkje i smak. Hua er resten av garnet og måtte få striper. Mønsteret har eg fått av Bea. Likar ikkje å kalle det djevelhue, vi snakkar då om små, uskyldige barn. Når mine born var små, heitte desse huene hjelm.

Mønsteret har eg henta her. Er det nokon som kjenner at denne ? Frå tidligt på 70 talet, og brukt uendeleg mykje til mine eigne born, venners born o.l. Har 3 slike hefter, passar godt til Gjesdals baby-ull.

Ønsker alle ein fin søndag. Her er det snø, regn og slaps. Ingenting som minner om vår.


6 kommentarer:

Anne-Berit sa...

Hei,hei,var på Gjøvik-sia ja,rette sia det vet du.Nydelige dukkeklær du lager.Ha en flott søndag:o)

Laila Kristin sa...

Kjempefint sett guten får!
Vart fint med lysare detaljar:)

Anonym sa...

Veldig flott, ja! Hua vart fin den. Eg synes striper er tingen på akkurat den hua der..

Berit T sa...

Hei på deg. Det var noen flotte klær til babyen som er ventende.
Ser du har det same mønsteret som jeg har da jeg fik min første jente.
Jeg holder også på med babysett stil en liten gutt som er ventende i slutten av neste måned, son jeg blir mormor til. Skal også strikke hjelm-lue.
Ha en fin dag, så stikker jeg nok innom deg igjen.

Hilde C. sa...

Åh, det ble et flott sett. Det gjorde seg virkelig med den lysere grønne fargen til, da ble hele settet "lettere". Heldig baby det der :-)

BeBe`s blogg sa...

Fine babyklær du har strikket! Artig å se det gamle oppskriftsheftet ditt, for akkurat den gulstripete babyjakken på forsiden fikk vi i barselgave til vår førstefødte i -82. Jakken er dobbel, og det fulgte ensfarget gul bukse til. Tror jeg har den dressen enda. Blir nesten litt nostalgisk :)